כך תגשרו על פער הדורות בארגון שלכם

שדרוג מיומנויות, תוכניות מנטורינג, תרבות למידה, תקשורת אפקטיבית והוקרה. אלו רק חלק מהדרכים להבטיח שיתוף פעולה מוצלח בין הדורות ולהשיג פרודוקטיביות מרבית

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon

article image

 

במציאות העבודה המודרנית, אחד האתגרים המרכזיים שמעסיקים נתקלים בהם הוא פער הדורות בכוח העבודה. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת והדרישות המקצועיות משתנות, פער זה רק הולך ומתרחב. על פי “דוח המגמות בכוח העבודה לשנת 2024 – עידן הסתגלנות” של ManpowerGroup, ישנם מספר דרכים אסטרטגיות לגשר על פער הדורות ולהבטיח עבודה משותפת ופרודוקטיבית.

שדרוג ורכישת מיומנויות חדשות

אחת הדרכים המרכזיות לגשר על פער הדורות היא באמצעות שדרוג ורכישת מיומנויות חדשות. חשוב להעניק לעובדים מכל הדורות הזדמנויות להשתלם וללמוד מיומנויות עדכניות. זה יכול לכלול הכשרות טכנולוגיות, סדנאות מקצועיות וקורסים מקוונים. על פי הדו”ח, למעלה מ-58% מכוח העבודה בעולם יהיה מורכב מבני דור ה-Z עד שנת 2030. לכן, תוכניות הכשרה המיועדות לעובדים מבוגרים יכולות לסייע להם להכיר את הטכנולוגיות החדשות ולהשתלב בתהליכי העבודה הדיגיטליים.

תוכניות מנטורינג

תוכניות מנטורינג יכולות להיות כלי יעיל מאוד לגישור על פער הדורות. על ידי שיבוץ עובדים מנוסים כמנטורים לעובדים צעירים יותר, ניתן להעביר ידע וניסיון חשובים ולהבטיח שתהליכי העבודה והטכנולוגיות החדשות יוטמעו בצורה חלקה יותר. המנטורים יכולים לספק תמיכה והכוונה בעבודה היומיומית, בעוד שהעובדים הצעירים מביאים עימם רעיונות חדשניים ופרספקטיבות רעננות.

תרבות ארגונית פתוחה ולמידה מתמדת

יצירת תרבות ארגונית שמעודדת למידה מתמדת ופתיחות לשינויים היא קריטית להצלחת הארגון. כאשר כל העובדים מרגישים שהם חלק מתהליך הלמידה וההתקדמות, ניתן לגשר על פערים ולהבטיח שיתוף פעולה מוצלח בין הדורות השונים. פעילויות צוותיות, סדנאות חוצות מחלקות ומפגשים חברתיים יכולים לתרום לגיבוש ולחיזוק הקשר בין העובדים.

תקשורת אפקטיבית

תקשורת היא מפתח להצלחה בארגון רב-דורי. חשוב להקפיד על תקשורת פתוחה, שקופה וברורה בין כל חברי הצוות. יש להקשיב לצרכים ולרעיונות של כל עובד, ולהבטיח שהמסרים מועברים בצורה מובנת וברורה. שימוש בכלים טכנולוגיים כמו אפליקציות לניהול משימות ופלטפורמות לשיתוף מידע יכולים לסייע בשיפור התקשורת.

הערכה והוקרה

הערכה והוקרה של עבודה טובה חיוניים לשמירה על מוטיבציה גבוהה בקרב כל העובדים, ללא קשר לגילם. חשוב להכיר בהישגים של כל דור ולחגוג הצלחות ביחד. תוכניות הוקרה אישיות וקבוצתיות יכולות לחזק את הקשר בין העובדים ולעודד תחושת שייכות.

 דוח המגמות בכוח העבודה של ManpowerGroup

דוח המגמות בכוח העבודה לשנת 2024 – עידן הסתגלנות, הינו חלק מסדרה מתמשכת של דוחות

ש-ManpowerGroup מפרסמת מדי שנה. הדוח בוחן מגמות עולמיות בשוק העבודה, מצביע על שינויים מרכזיים ומספק תובנות לגבי הדרכים בהן מעסיקים יכולים להסתגל ולהתמודד עם האתגרים החדשים. הדוח מתבסס על מחקר מעמיק ומקיף, ומשתף נתונים וניתוחים עדכניים על הכיוונים שבהם שוק העבודה מתפתח.

הדוח מתמקד בארבעה כוחות מרכזיים המשפיעים על עתיד העבודה:

– שינויים דמוגרפיים

– פיתוחים טכנולוגיים

– מגמות תחרות

– חופש בחירה

עם שנת 2024, זוהו 14 מגמות בולטות שמספקות תגובות בנוגע להשקפות של העובדים ושל המעסיקים גם יחד. הדו”ח מציע דרכים פרקטיות למעסיקים להתכונן לשינויים אלו ולנצל את ההזדמנויות הנובעות מהם.

Manpower – השותפה שלכם להצלחה בגיוס

בManpower-, אנו מציעים ניסיון עשיר בשוק העבודה ותובנות גלובליות כדי לסייע לארגון שלכם להצליח. עם מאגר מועמדים גדול ועדכני, פתרונות גמישים ומותאמים אישית, וליווי צמוד, אנו מבטיחים גיוס מדויק שיצמצם את שיעור התחלופה וישפר את הביצועים של הארגון שלכם.

 

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon